Over Vanden Avenne

Vanden Avenne Commodities is een familiebedrijf, actief in de toelevering van grondstoffen voor de agro-industrie.

De kernactiviteiten zijn de handel in en de distributie van plantaardige grondstoffen.

  • Vanden Avenne Commodities levert plantaardige grondstoffen voor de feed-, food- en biofuelindustrie.
  • Het bedrijf beschikt over een uitgebreid grondstoffenassortiment.
  • Er kan ook aangekocht worden op termijn via prijsfixatie, vaste prijzen of zelfs via opties.
  • Ons team volgt de markten van nabij en geeft de klant advies. Samen met de klant kan een gepaste en geïndividualiseerde aankoopstrategie worden uitgewerkt.
  • Logistieke maatoplossingen worden aangeboden volgens de wensen van de klant: grondstoffen worden just in time aan de productiesites van de klant geleverd met binnenschip of vrachtwagen, of worden ter beschikking van de klant gesteld in opslaglocaties.
  • Een uitgebreid monitoring- en kwaliteitssysteem zorgt voor een performante traceerbaarheid en follow-up van de kwaliteit en de staat van de aangeleverde grondstoffen.

De familie is ook actief in de op- en overslag van landbouwgrondstoffen en de productie van biobrandstoffen.

Geschiedenis Vanden Avenne

De geschiedenis van het familiebedrijf Vanden Avenne gaat terug tot 1889, toen overgrootvader Zéno Vanden Avenne aan het kanaal Roeselare-Leie in Ooigem een bloeiende handel in landbouwgrondstoffen begon.

Zéno Vanden Avenne had tien kinderen, van wie de nazaten actief zijn in onder andere de handel en opslag van veevoedergrondstoffen (Groep Vanden Avenne Izegem), de productie van veevoeders (Vanden Avenne Ooigem) en nog tal van andere industriële activiteiten.
Bij Vanden Avenne Commodities staat vandaag met Xavier Van den Avenne de vierde generatie aan het roer.

Vanden Avenne vandaag

Distributie van ongeveer 2,5 miljoen ton landbouwgrondstoffen per jaar, goed voor een omzet van meer dan 600 miljoen euro.
De voornaamste afzetmarkten zijn België, Frankrijk, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Hongarije en Spanje.
De grondstoffen worden geïmporteerd uit onder meer Brazilië, Argentinië, de Verenigde Staten, Canada, Thailand, Maleisië, Indonesië, Oekraïne en de EU.

Joint Ventures
Bioro, Alco Bio Fuel, briz coffee nv

Zusterbedrijf
Euro-Silo